Site logo
Descriere

Energia fotovoltaica este o metoda de generare a energiei  electrice prin conversia radiaţiei solare în energie electrică, folosind semiconductori care prezintă efectul fotovoltaic. Generarea energiei fotovoltaice se obtine prin folosirea panourilor solare compuse dintr-un număr de celule care conţin un material fotovoltaic. Materiale utilizate în prezent pentru celule fotovoltaice includ siliciu monocristalin, siliciu policristalin, siliciu amorf, cadmiu-telur, seleniură de indiu şi cupru / sulfurat. Datorită cererii în creştere pentru surse regenerabile de energie, fabricarea celulelor solare şi a reţelelor fotovoltaice a avansat considerabil în ultimii ani .

In anul 2010, peste 100 de tari din lume au inceput sa investeasca in parcuri fotovoltaice, datorita faptului ca aceasta metoda de producer a energiei  electrice este nepoluanta. Atat fabricarea celulelor, cat si fabricarea panourilor fotovoltaice implica un efect nociv minor asupra mediului inconjurator, iar odata instalate, acestea nu mai polueaza deloc.

Pasii rapizi facuti in dezvoltarea domeniului, a facut ca in acest moment producerea de energie electrica cu ajutorul efectului fotovoltaic sa devina rentabila.

Contact
  • 0354414150
  • office@masin-energy.ro
  • http://masin-energy.ro
Categorii
  • Nici un comentariu.
  • Adauga recenzie