Site logo
Descriere

Moara lu` Antone este o pensiune agroturistică amenajată în casa și clădirea unei mori pe apă, veche de mai bine de un secol, una dintre puținele mori pe apă din România în stare perfectă de funcționare și ultima moară din cele 18 care au existat pe Valea Grădiștei. Nevoile vremurilor au transformat simpla casă cu moară într-o adevărată microintreprindere, care, pe lângă măcinatul cerealelor (porumb și grâu), mai cuprinde joagăr și circular pentru prelucrarea lemnului, mașini pentru dărăcit și scărmănat lâna, văiaga pentru spălat covoarele.

Frumuseţea locurilor, aerul curat, apa cristalină a râului Grădişte, cadenţa morii când macină făina, fac din Moara lu` Antone un loc magic, desprins parcă din povești.

Agropensiunea turistică este concepută, consolidată și construită prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013; pe această cale mulțumim din suflet tuturor celor care au fost implicați in realizarea proiectului.

Agropensiunea noastră poartă numele bunicului nostru, Antonie, pe care localnicii îl cunoșteau drept morarul Antone. Om înțelept și priceput în toate, iubitor de viață la țară și de natură, a încercat să ne îndrepte pașii spre tot ceea ce înseamnă muncă cinstită, tradiție și frumos. De aceea, noi, urmașii lui, am decis să conservăm moara pentru a funcționa în continuare, dar tot odată să arătăm tuturor celor care ne trec pragul cum se trăia în vremurile apuse și că încă se poate trăi, prin tradiție, muncă, natură și multă iubire, oferită oaspeților noștrii. În prezent, de această comoară ne ocupăm noi, familia, bunica Livia (morăriţa), Mariana (fata cea mare a lui Antone), Dorina (fata cea mica a lui Antone) și soțul Dinu, Mihai (nepotul morarului și administratorul pensiunii) cu soția Alexandra și omul nostru de suflet Corneliu Spetcu.

Contact
  • 0726007003
  • moara_lu_antone@yahoo.com
  • https://moaraluantone.ro/
Detalii
  • 170
  • Nici un comentariu.
  • Adauga recenzie